Het Jeugdbestuur wil een stem geven aan de jeugdspelers en hun ouders op een informele manier.

Wie zijn ze?

Het jeugdbestuur wordt vertegenwoordigd door een groepje van een 10-tal ouders van kinderen die spelen bij de RKC jeugd van U6 tot U16. Het doel is om een aanspreekpunt te kunnen zijn voor alle ouders van jeugdspelers of jeugdspelers zelf, bijvoorbeeld over praktische zaken of meer serieuze waar ouders niet direct weten waar ze ermee terecht kunnen.

Wat doen ze?

Maandelijks komt het jeugdbestuur bij elkaar met een afvaardiging van het RKC bestuur. Tijdens deze vergadering worden een aantal items van de algemene bestuursvergadering overlopen en krijgt het jeugdbestuur kans hierop commentaar te geven. Ook alle ideeën rond het populairder maken van korfbal bij de jeugd kunnen aan bod komen: sterretje, RKC3, wedstrijdjes ouders versus kids, … . We zijn zelf dankbare deelnemers aan 1 of meerdere events: teerfeest, fietstocht, … en in 2017 organiseerden we samen met VZW EPP de Retiese verenigingenkwis.

Ook wordt er telkens iemand van het jeugdbestuur afgevaardigd om aanwezig te zijn op de maandelijkse vergadering van het algemeen bestuur.

 

Wil jij als ouder graag lid worden van het Jeugdbestuur? Dat kan! Spreek onze jeugdbestuur secretaris– Nikka- even aan. Je kan haar bereiken via nikka.goffin@telenet.be