RKC (Retie Korfbalclub) werd op 23 juni 1992 opgericht en kreeg daarbij het stamnummer 105. Onze pleinen bevinden zich aan de Molenhei te Dessel en voor de zaalcompetitie spelen we in de sporthal Boesdijkhof van Retie. Wij zijn een gezellige club voor jong en oud en er heerst een familiale sfeer.

Naast korfballen zijn er bij RKC ook een aantal nevenactiviteiten. Zo is er ieder jaar een driedaags kamp voor de jeugd, vanaf U6 tot en met U19. Met onze U6 spelen we geen competitie maar nemen we een aantal keer per jaar deel aan wriemeldagen. Daar nemen zij samen met spelers van andere clubs deel aan leuke, sportieve activiteiten die niet enkel korfbalgericht zijn maar tevens de algemene bewegingsvaardigheden nastreven. Voor de iets oudere jeugd (U19 en de kernspelers) is er ieder jaar een teambuilding om de sfeer en de banden binnen het team te versterken. 

Naast de activiteiten voor spelende leden kunnen ook onze steunende leden zich amuseren bij RKC. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse fietstocht, de ontbijtdag, het teerfeest, de quiz, de winterhappening en nog zo veel meer.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de volgende linken

-wat is korfbal

-lid worden

-bestuur

-jeugdbestuur

-jeugdraad

-wegomschrijving

-documenten