Wie zijn ze?

De jeugdraad is een groep RKC-leden vanaf de leeftijd van 15 jaar tot en met de leeftijd van 28 jaar. Deze groep bestaat dus uit de oudste jeugdleden en enkele jonge kernspelers van de club. De jeugdraad is in het leven geroepen om jongeren de kans te geven hun meningen en ideeën los te laten. Telkens na een jeugdraadvergadering is er iemand van de jeugdraad aanwezig op de RvB om het bestuur op de hoogte te brengen van alles wat besproken is.

Wat doen ze?

Ieder jaar organiseert de jeugdraad een ontbijtdag. De ontbijtdag brengt ieder jaar een flink budget binnen waarmee de jeugdraad aan de slag kan en leuke activiteiten organiseert of extrasportieve materialen voor leden aankoopt, maar er is meer! De jeugdraad is voornamelijk bezig met het adviseren van de club: ze willen meer supporters betrekken bij onze club en de betrokkenheid van al onze leden vergroten, ze adviseren extrasportieve zaken, brengen ideeën aan rond de omkadering van ploegen, ze geven hun ongezouten mening over bestuurszaken, ...

 

"De jeugdraad ondersteunt het bestuur en het jeugdbestuur in de dagdagelijkse taken en werking, maar is vooral een adviesorgaan dat nieuwe ideeën lanceert om van onze club een nog mooiere club te maken"

 

Wil jij graag lid worden van de jeugdraad en onze jeugd mee stem geven? Dat kan! Stuur een mailtje naar onze coördinator en zij zal je uitnodigen op de volgende vergadering.

 

jeugdraad@rkc.be