Voor wie?

Kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

Wat is Multimove?

Multimove is het aanbieden van een gevarieerd bewegingsprogramma, waarin de focus ligt op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Deze vaardigheden zijn niet gebonden aan een specifieke sport.  Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Meer info kan je hier over lezen op de website van Multimove.

Wat bieden wij u aan?

RKC biedt kinderen van 3 tot en met 8 jaar een wekelijkse Multimove-les waarbij de focus wordt gelegd op diverse aspecten van het bewegen, de zogenaamde 12 fundamentele bewegingsvaardigheden (klimmen, klauteren, springen, sluipen, roteren,…). Door je in te schrijven op ons Multimove-aanbod word je lid van onze korfbalclub, maar speel je geen korfbal.

Wat na Multimove?

Vanaf de leeftijd van U9 eindigt het Multimove-verhaal en wordt je lid van onze korfbalvereniging om korfbal te spelen. Echter wordt op deze jonge leeftijd nog steeds voor het merendeel van de tijd aan het verbreden en aanscherpen van de algemene motorische vaardigheden, maar dan met meer focus op balgevoel en oog-hand-coördinatie. Vanaf deze leeftijd organiseren de Kempense clubs, onder de overkoepelende Kempense Korfbalacademie (KKA), onderling ook bijna wekelijks K4-tornooitjes waarop onze club het in vriendschappelijke en laagdrempelige wedstrijdjes opneemt tegen onze buren uit Kasterlee, Turnhout, Geel, Vosselaar, Rijkevorsel, ... Zo kunnen onze kinderen op een heel toegankelijk niveau onze mooie korfbalsport leren kennen en ontdekken.

Pas vanaf u11 gaan kinderen 100% werken aan korfbal en starten ze ook met het spelen in competitie.

Interesse? Inschrijven?

Wil je inschrijven? Check onze startdatum en schrijf je in via het inschrijvingsformulier!

Wens je eerst nog wat meer informatie over de werking en de Multimove-lessen? Stuur dan een mailtje naar multimove@rkc.be – onze Multimove-coördinator helpt je graag verder!

Multimove is een initiatief van Sport Vlaanderen